måndag 19 maj 2008

Skördetid

.
Vi har börjat skörda frukterna av vårt hårda arbete och möda i trädgården. Igår plockade dottern och jag de allra första rabarberstjälkarna och bakade en smaskig paj av dem. Nu är väl sanningsenligt rabarber en växt som det är mycket lite arbete och möda med, men det kändes ändå härligt lyxigt med hembakt "ekologisk" paj!

Medan dottern och jag var husliga åkte mannen på flera timmar lång exkursion med sonen för att köpa trädgårdsmöbler. Detta med att införskaffa diverse ting man som husägare är i trängande behov av har nämligen visat sig vara betydligt krångligare än vi räknat med. Problemet stavas: andra husägare. Vi är aldrig ensamma om att ha bestämt oss för en viss sak: trädgårdsmöbel, gräsklippare - you name it! Eftersom maken är en noggrann själ läser han alltid recensioner och test innan vi kan bestämma oss för märke och typ, vad det än gäller. Sedan när det väl är dags att köpa själva föremålet är det alltid slutsålt, det slår aldrig fel.

Trädgårdsmöbelgruppen vi bestämt oss för - vit klassisk grupp i trä med soffa, bord och två stolar - var slut i stort sett i hela landet. Utom i Eskilstuna, där fanns det ett flertal exemplar kvar. Nu bor vi inte i Eskilstuna ("årets tillväxtkommun 2007") , eller ens i denna stads omnejd, men med tanke på hur lång tid det kan ta oss att hitta en ny möbel som sen också visar sig vara slutsåld så avgjorde vi att resan var värd att göras, trots att hela söndagen gick åt.

Makens och sonens utflykt till Eskilstuna var trevlig, by the way. De besökte BR-leksaker och stannade och åt på en pizzeria. Mer än så behövs inte när man är 4 år. Dessutom fick han åka i sin nya bilstol och det är ju resan, inte målet, som gör livet värt att levas!

Inga kommentarer: