söndag 8 juni 2008

Irriterande saker:

.
1. Kirskål
2. Kirskål
3. Kirskål
4. Skrik och bråk från barn som inte kan leka tillsammans
5. Kirskål
6. Make som blir sur så fort det är varmt ute
7. Kirskål
8. Barn som retas med sina syskon
9. Insekter som landar i poolen
10. Kirskål
11. Getingar som nödvändigtvis måste flyga inomhus
12. Kladd som återuppstår där man just torkat bort det
13. Ouppackade kartonger fem månader efter flytt
14. Kirskål
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du får lära dig koka god soppa på Kirskål. If you cant beat them, eat them ;-)

Annars är att så gräs och frekvent gräsklippning det effektivaste tips jag fått (du får hitta nån annan, kirskålsfri, fläck av trädgården att anlägga rabatt på).

Som ren kuriosa kan jag säga att min mamma alltid kallat Kirskål för Kärs.

Millimu sa...

Tack Ulrica, får väl leta upp något smaskigt recept ;) Men de ser inte alltför goda ut faktiskt!

Kirskålen växer tyvärr mitt bland våra vinbär- och krusbärsbuskar som är enorma 100-åriga saker (ja, eller kanske 50, jag vet inte hur länge buskar lever, kontentan är att de är enorma!), så jag har svårt att flytta dem, och vill gärna ha dem kvar! Åtminstone tills jag insett hur mycket jobb det är att koka saft och gelé...

Anonym sa...

Jag fick av svärmor en gammal pion (min favoritblomma) från en gammal släkttomt med massor av kärs. Svärmor visste inte hur jobbigt kärs kan vara så hon planterade sin på landet och vips hade hon kärs överallt. Själv dissikerade jag rötterna fullständigt, ägnade flera timmar åt att peta bort varenda bit kärsrot som fanns invävda i pionens och planterade den sedan i rabatten och jag klarade det, ingen kärs :-)

Men om det är runt vinbärsbuskar, varför inte bara klippa med gräsklipparen och strunta i problemet? Sätt upp "staket" runt buskarna så du kan hänga upp grenar som ligger på marken :-)

Och nej, vinbär kan man inte få för mycket av. Sylt är inte jobbigt alls att koka och jag tänkte prova på saft snart (har i frysen från förra året), jag hittade en superbra hemsida med recept på olika saker med svarta vinbär, jag kan kolla och återkomma med adressen om du är intresserad.

Millimu sa...

Mmmm, tack jag tar gärna emot recept! Vi håller på och samlar på oss allt vi kan hitta, har ju både äpplen (7 träd), plommon, körsbär, vinbär och krusbär och eventuellt något mer som jag inte är medveten om än ;)

Gräsklipparen kommer tyvärr inte åt där eftersom de byggt upp med kanter runt om, men det skulle såklart gå att ta bort igen. Min filosofi är dock att inte röra så mycket första året utan känna efter vad som fungerar och inte. Nu vet jag t.ex. att det ÄR kirskål som växer runt buskarna och att jag måste vara snabb att ta bort minsta tecken på våren, då kanske inte invasionen blir lika intensiv som i år. Jag funderar också på om man kan lägga över svart plast och kväva ut dem nästa år? Om man lägger över täckbark borde det inte synas - vad tror du om det? I år har jag helt enkelt ryckt bort dem, de lossar ganska lätt (antagligen för att skydda den eländiga roten!) och sen syns inget förrän nästa elaking kommer upp.

Anonym sa...

http://hem.spray.se/ingegerd.ivarsson/sv-vinbar.htm?