söndag 26 april 2009

Försmak

.
Vilken helg! Nu har jag verkligen fått en försmak av sommaren! Vi har varit ute nästan hela dagarna och här har känts som värsta Bullerbyn, med glada barn som springer mellan varandras trädgårdar. Det är så perfekt med jämnåriga grannbarn!

Grillat har vi också gjort och trappat upp ogräskriget - nu är det ingen pardon som gäller, vi mejar allt vi ser och gräver upp kirskålen med rötterna där det går. I år tycks vi dessutom ha fått en ny objuden gäst. Har inte kollat upp namnet ännu, men det är en låg växt med feta blad och vackra gula blommor. Problemet är bara att den verkar sprida sig med rekordfart! Har inget minne av invasion förra sommaren, men nu finns de överallt och även där man definitivt inte vill ha dem - som i rabarberlandet!

Mycket tacksam blev jag också i morse när jag gläntade på fiberduken på barnens plantering och såg att små gröna groddar försiktigt smyger sig upp ur jorden. Tack, tack, tack! Jag var rädd att det inte skulle ta sig och att barnen skulle bli mycket besvikna. Nu verkar de nöjda över naturens under, hoppas bara att vi kan fortsätta att hålla liv i plantorna!
.

Inga kommentarer: