söndag 7 december 2008

Baka med barn

..
På lördagsmorgonen fick Lilltjejen pepparkaksformar i form av Bamse, Lille Skutt och Skalman i adventskalendern. Fantastiskt sammanträffande att de skulle öppnas just en helgmorgon, då vi är lediga hela dagen och har tid med julbak, inte sant?! Där är också förklaringen till att jag inte vill ta efter kompisar som hävdar att det är såå mycket enklare att bara köpa paketen och hänga upp dem utan att numrera och sen låta barnen välja vilket som helst på morgonen. En sån här sak skulle definitvt göra dagis mindre attraktivt...

Lördagen ägnades således åt pepparkaksbak och det gick strålande! Barnen satt som tända ljus och kavlade sin deg och valde formar och grät inte ens när Skalman tappade armarna när vi skulle lyfta över honom till plåten. Idylliskt helt enkelt och mamman hann tänka de där ömma tankarna man som mamma önskar sig få han för jämnan, om hur lyckligt lottad man är.

Halvvägs in i baket kom lilltjejen på att man kunde smaka på degen och sedan var baket över för hennes del. Jag påminde henne om att om man äter för mycket deg kan det sluta som för kusinen i underbara boken "Vems mormor?".
"Jag äter bara liiite deg!" lovade lilltjejen och åt en ganska stor klutt. Och sen en till ganska stor klutt, och en till... Sonen bakade dock på och kände sig stor och förståndig. Min soon to be femåring!

.

1 kommentar:

Pernilla sa...

Vi gillar också Vems mormor! Skönt att det inte gick så!

Tänk att han snart är fem!!! De är för stora och söta nu...