söndag 30 november 2008

Gjort är gjort

.
Det som alltid blir gjort hemma hos oss är tvätten. Andra saker kan vi slarva med, men tvättmaskinen sliter vi sakta ut, med minst en tvätt om dagen.

Hos oss blir det inte alltid bäddat varje morgon. Det händer att jag inte ids laga middag utan serverar smörgås och varm choklad istället. Ibland står det disk kvar på bänken när vi går och lägger oss och det har hänt att den stått kvar där halva dagen därpå också.

Om det diffar en dag (eller två!) på att barnen blir badade är det inte hela världen. Städningen blir oftast gjord men helger som vår förra, när halva familjen låg utslagen i magsjuka, då kan det brista även där.

Tvätta gör vi dock under alla förhållanden. Helger som den förra till och med mer än vanligt ;)

Det finns egentligen bara tre saker som skulle kunna avhålla oss:
  1. Strömavbrott
  2. Avstängt vatten
  3. Om tvättmaskinen gick sönder
Det sistnämnda hände oss straxt efter att vi flyttat in i vårt nya hus. Det tog säkert en vecka innan vi fått en ny tvättmaskin hemkörd och installerad. Tvättbergen växte. Jag vet många som sparar all veckans tvätt till helgen men ärligt, jag förstår inte hur man står ut!
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha... välkommen hem till oss. Vi orkar inte förmå oss att tvätta varje dag under vissa perioder. Nu har vi en sån.... Du ska se hur mkt tvätt det är nere i tvättstugan...

Kram Jenny

Anonym sa...

Vi är dåliga på att tvätta, J brukar göra världens tvättryck på helgen, men vi har blivit lite bättre.

Jag kanske borde gå ner och sätta på en tvättmaskin just nu (och vika gårdagens), barnen verkar ha somnat :-)

Millimu sa...

Men jag tror att en stooor orsak till att vi inte står ut med tvättberg är att vi inte har någon tvättstuga. Vi har ju tvättmaskin i badrummet och därinne finns två stora tvättkorgar, en till lakan och en till kläder, börjar de svämma över är det inte kul! Det hade kanske varit skillnad om man hade ett speciellt rum att gömma allt i och kunde bara stänga dörren om kaoset... ;)